ZAGREB | 08.11.2017. |
RADIONICE
Iva Bele
Iva Belé: Koncept za uspjeh

Iva Belé posjeduje 20 godina radnog iskustva u internacionalnim i privatnim tvrtkama na pozicijama Product managera, Direktorice marketinga, Voditeljice odnosa s klijentima i Voditeljice projekata razvoja. Obzirom na široko iskustvo na marketinškim i strateškim pozicijama, mogla je primijeniti znanje u različitim industrijama, no najveće, 15-godišnje iskustvo ima u farmaceutskoj industriji. U svakodnevnoj komunikaciji s internacionalnim klijentima primijenila je svoju inovativnost,  komunikativnost i međusobno uvažavanje.

Obrazovala se u Hrvatskoj te na brojim treninzima u EU i SAD-u. Stekla je titulu magistra ekonomije, NLP praticitioner-a, završila je London School of Public Relation.

Iva je prvi europski i hrvatski Certificirani Trener Canfield Metodologije. Trenirana je i certificirana u SAD-u osobno od Jacka Canifielda "America's #1 Success Coach-a".
Kristina Zvonar Brkić
Kristina Zvonar Brkić: Upravljanje vremenom

Kristina Zvonar Brkić doktorica je znanosti iz područja biokemije, koju je život prije desetak godina odnio u područje standardizacije i organizacije. Prije pet godina školovala se u Americi kod najpoznatije američke profesionalne organizatorice Julie Morgenstern i od tada se tim poslom bavi u Hrvatskoj.

Kristina je prva profesionalna organizatorica na našim područjima, iako za sebe više voli reći da je savjetnik za organiziranje i razvoj organizacijskih vještija. Misija joj je razbiti predrasude o sterilnom redu i potrebi za savršenim organizacijskim sustavom. Stoga je razvila koncept Svjesnog Organiziranja, holistički pristup gdje svaka osoba stvara prostor oko sebe koji je odraz nje same. S klijentima radi na tome da prvo definiraju u čemu je problem, koji programi sprečavaju dobru organizaciju i koji su aspekti života, odnosno koje vrijednosti važne samom klijentu. Zatim vodi klijenta kroz proces kreiranjem reda koji odgovara njegovoj osobnosti, ciljevima i potrebama. Ništa ne nameće, već omogućuje klijentima da ostvare svoj puni potencijal u stvaranju reda u sebi i oko sebe.

Kristina smatra da ne postoji univerzalno načelo koje odgovara svima; morate ga sami otkriti nakon što se upoznate s osnovnim principima, alatima i tehnikama. Možete li se osjećati ugodno u prevelikoj ili premaloj odjeći? Naravno da ne možete! Iako ta odjeća možda savršeno odgovara nekom drugom, vama nije po mjeri. Tako je i s organizacijskim sustavima, neovisno o tome je li riječ o organizaciji prostora ili vremena.
na vrh
PANELISTI
Alma Nater
Alma Nater

Avon Lady postala je 2002. godine. Napredujući, došla je i do pozicije Sales Leader-a, odnosno voditelja tima Avon Ladies, da bih od 2008.godine gradila svoju karijeru uspješne poduzetnice kao Voditeljica zone 003 za Avon, koja obuhvaća zapadni dio Slavonije. Pod njenim vodstvom najmanja zona postala je najveća i najuspješnija Avon zona u Hrvatskoj.

U 6 od 8 godina rada pobijedila je u Circle of Exellence natjecanju kao najbolji voditelj Zone u svim ključnim parametrima prodaje, te osvojila prestižna nagradna putovanja u Singapur, Mauricius, Mexico, Hong Kong, Argentinu i Južnoafričku Republiku. Vodi veliki tim ljudi, žena koje također grade svoje karijere, te im pruža potrebnu podršku.

Ono što ju nosi kao uspješnu poslovnu ženu je timski rad, podrška, vrijeme posvećeno svakom detalju uz profesionalan pristup i svakodnevno rješavanje problema na brz i efikasan način. Alma sve svoje uspjehe dijeli sa svojom obitelji: suprugom Alenom, kćerkom Ivom i pokćerkom Reom (obje 14 godina), a u srpnju ove godina rodila je i kćerkicu Kiaru.

Kao i svaka zapolena majka, balansira između privatnih i poslovnih obveza, te nastoji biti stup nositelj svoje obitelji i uzor svojim djevojčicama.
na vrh
Lucija Josipović
Lucija Josipović

Lucija Josipović voditeljica je odnosa s javnošću i oglašavanja u Avon d.o.o. Završila je Grafički fakultet i karijeru započela u području grafičkog dizajna. Nakon više godina rada u različitim grafičkim studijima, u studenom 2000. godine dolazi u Avon, gdje je pokrenula i vodila Avonov grafički studio unutar odjela Marketinga.

U Avonu, velikoj globalnoj korporaciji, vrlo brzo napreduje, uči i razvija se, pružajući lokalnu podršku prodajnom timu kroz odjeljenja Podrške prodaji i Marketinga. U rujnu 2002. godine postaje Koordinator u Marketingu i zamjena voditelja odjela, a 2007. preuzima odgovornost koordinacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Iskazuje se u marketinškom planiranju i organiziciji unutar kompleksne matrix strukture Avona, od analiza tržišta, praćenja konkurencije i određivanja cijena do estimiranja prodaje i planiranja budućih marketinški efikasnih lokalnih projekata. U lipnju 2008. nominirana je za prestižnu poslovnu nagradu Avona u Europi, CEE President’s Award za uspješnu organizaciju i vodstvo dotad najvećeg Avonovog Sales Eventa “Color your summer” simultano organiziranog u sve tri ranije navedene države.

U posljednjih 6 godina posvetila se Odnosima s javnošću, predstavljajući Avon u eksternim komunikacijama, gradeći profil Avona kao društveno odgovorne tvrtke/poslodavca s uspostavljenim dobrim dugoročnim odnosima s ključnim predstavnicima medija, javnog mnijenja, lokalnih institucija nadležnih za Avon poslovanje. Vodi i oglašavanje Avona, u odličnoj suradnji kako s najvećim medijskim kućama, tako i s manjim, ali relevantnim, medijskim kanalima.

Edukacija publike i medija o društveno odgovornom poslovanju Avona važan je dio njezinog rada: borba protiv raka dojke i nasilja u obitelji u srcu je ove kompanije za žene. Avon je u Hrvatskoj sakupio i donirao skoro 3 milijuna kuna od početka organizirane podrške i Lucija je ponosna što je dio ove humanitarne obitelji.
na vrh
Maša Zibar
Maša Zibar

Maša Zibar, poznata je beauty blogerica i trenutno radi kao producent na najvećoj YouTube mreži u regiji - JoomBoos. Iako ima samo 28 godina, iza nje je sedam godina radnog staža, od čega je šest godina provela na radiju. Uz čitanje vijesti, bila je i producent i asistent direktora. Uz radio se polako razvijao i njen hobi - YouTube. Ta je ljubav nastala jednog dana kad je promatrala beauty blogericu u koju se instantno zaljubila i odmah je znala da i ona to želi raditi. No, nije sve teklo tako glatko. Trebalo joj je tri godine da se odluči upaliti REC na kameri. Danas je ponosni vlasnik beauty vlog kanala Mashin'theBeauty koji broji preko 21.000 subscribera. Aktivna je i na Facebooku gdje ima preko 15.000 fanova te na Instagramu gdje ju prati preko 19.000 folowera.

Trenutno radi dva posla. Većinu vremena radi kao producent, sa YouTuberima koji su dio JoomBoos mreže, ali i njihov manager. Drugi posao, koji uglavnom radi preko vikenda i u slobodno vrijeme, je onaj u kojem postaje sto posto svoja: upali kameru i preko nje komunicira sa svojim pratiteljima. YouTube je njena najveća ljubav, od koje je uspjela razviti biznis.
na vrh
Elvira Mlivić Budeš
Elvira Mlivić Budeš

Dr. sc. Elvira Mlivić Budeš konzultantica je za razvoj poslovnih vještina u tvrtki Filaks i Poslovnom učilištu Filaks te predavačica na Visokom učilištu Algebra.

Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a titulu doktorice znanosti stekla je na Filozofskom fakultetu u  Zagrebu.

Nakon pozicija u srednjem menadžmentu različitih organizacija, odlučuje se za poduzetničku avanturu i već 15 godina uspješno vodi dvije organizacije. Autorica je brojnih priručnika, kolumnistica u časopisima i na portalima.
na vrh
Katarina Džale
Katarina Džale

Katarina Džale modna je dizajnerica, inovatorica i poduzetnica, djevojčica koja je odlučila kad odraste  bajke pretvarati u stvarnost i da sve te priče imaju „hepi end“. Zato danas dizajnira čarobne haljine za svoje klijentice. Moderno rečeno, spojila je duhovnost i modu u brend Katarina Dzale Soul Fashion, čije kolekcije možete pratiti na revijama Cro A Portera.

Dizajnirala je za modne kuće Siscia i Croata, razvila brendove Emmie, Kate Almighty, Friends Design.
Radovi su joj objavljivani kako u domaćim, regionalnim medijima, tako i u svjetskim prestižnim časopisima i knjigama. Propagira „slow fashion“.

Uz modu je zanima i psihologija, osobni razvoj, pohađa razne seminare na tu temu i aktivno radi na svom vlastitom razvoju.

Wall of Femmes , projekt je koji je nastao kao loyalty program, svaka žena pri prvoj kupnji proizvoda dobije na poklon profesionalno modno fotografiranje. Željela je pokloniti iskustvo koje će klijentica pamtiti do kraja života.
Uspjehom smatra svaki osmijeh svojih klijenata kad sebe vide u ogledalu u njenoj haljini.

Kaže: „ Osmijeh je pravi kritičar“
na vrh
Ljubica Jurič
Ljubica Jurič

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, smjer marketing, Ljubicu je čekalo desetak godina rada u građevinskom i sektoru energetike. Prije koje četiri godine odlučila je sve promijeniti i vratiti se svojoj tajnoj ljubavi, pisanju.

Danas uređuje 4 portala, od kojih se ističe She.hr.

Ljubičina vizija poslovanja i života je međusobno uvažavanje i povezivanje. Tako se je i susrela s pojmom društveno odogovornog poslovanja, te se uključila u rad portala odgovorno.hr koji pronalazi i promovira pozitivne priče iz hrvatskog poslovnog života.

Članica je udruge Mogu sve te se bavi promicanjem i inkluzijom osoba s invaliditetom u društvo.
na vrh
Martina Stergar
Martina Stergar

Martina Stergar profesorica je socijalne pedagogije, multidisciplinarnog studija na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Obrazovanje dalje nastavlja na specijalističkom magisteriju Upravljanje marketinškom komunikacijom na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Veliki dio svoje devetnaestogodišnje poslovne karijere provela je na pozicijama voditelja odjela i projekata u području ljudskih resursa te prodaje i marketinga u domaćim i internacionalnim kompanijama. Zadnjih sedam godina specijalizira se u području healthcare managementa, a ove je godine osnovala i vlastitu tvrtku Premium Consulting, koja se bavi savjetovanjem, strateškim managementom, edukacijama i projektnim managementom u privatnom zdravstvu i zdravstvenom turizmu.

Martina je kreirala i implementirala veliki broj projekata vezanih uz zdravstvo i zdravstveni turizam, pa je tako kreatorica i voditeljica projekta Vikend zdravlja - zdravstveno turističkog proizvoda implementiranog kao pilot projekt za razvoj Krapinskih Toplica kao destinacije zdravstvenog turizma.

Povjerena su joj i mentorstva studenata na ZŠM, Zagreb, na koja je osobito ponosna jer voli rad s mladim i ambicioznim ljudima.
Kontinuirano se educira i sudjeluje na brojnim znanstvenim skupovima, konferencijama i projektima vezanim uz psihologiju, sociologiju i medicinu, te razvojnim projektima vezanim zuz zdravstveni turizam.

„Svako jutro kad se pogledam u ogledalo, vidim da uvijek imam što raditi na sebi.“ – Martina Stergar
na vrh
Almenka Balenović
Almenka Balenović

Dr. Almenka Balenović, liječnica, specijalist medicine rada i sporta, jedna je od tri osnivačice udruge Sve za nju, osnovane 2008. godine.

Od 2011. godine dr. Balenović je predsjednica udruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke Sve za Nju. Godine 2007. i sama je oboljela od karcinoma dojke.

Aktivna je promicateljica prava pacijenata i implementacije humanosti u sve oblike civilnog društva.
na vrh
Kata Barišić
Kata Barišić

Kata Barišić diplomirana je ekonomistica i vlasnica vodećeg hrvatskog webshopa za kreativno poklanjanje PokloniMe.hr. PokloniMe je webshop za prodaju iskustvenih, personaliziranih i cool poklona za svaku prigodu, budžet i osobnost. Projekt je dobio Zlatnu nagradu za doprinos i inovaciju u web poslovanju 2011.

Kata svoju životnu filozofiju živi strastveno kroz svoj posao jer smatra da je život iskustvo, i zato želi i svojim kupcima pružiti WOW uslugu i  različita kreativna iskustva koja za njih pomno bira diljem Lijepe naše. Njena poštapalica je: ‘Ko daje prima, tko daje ima.’ Uvijek smo mi sami sretniji kad darujemo i zato treba darivati i pomagati kad god to možete jer ne samo da usećujete drugu osobu već i sebe.

Trenutno pokreće i novi turistički StartUp ZagrebCityChallenge koji je prošli mjesec osvojio nagradu grada Zagreba.

Zagreb City Challenge je besplatna mobilna aplikacija koja turiste upoznaje sa znamenitostima, lokalcima i ponudom grada Zagreba na potpuno nov i inovativan način, kroz kreativne izazove.

Hobi su joj meditacija, priroda, druženje i rad na sebi.
na vrh
Helena Alfirević Arbutina
Helena Alfirević Arbutina

Helena Alfirević Arbutina arhitektica  je i poduzetnica  koja dinamičnu i uspješnu karijeru ne podređuje obitelji već joj je ona samo komplementarna komponenta intenzivnog obiteljskog života, no to ju ne sprečava da u projektima koordinira  različite struke, ali i različite poslovne filozofije. Njena  i tvrtka njenog supruga, također arhitekta Dražena,  samostalno posluje već četvrtu godinu, no oni kao tim međusobno surađuju na mnogim zajedničkim projektima  već više od desetljeća i pol.

Uz stručni rad i završen doktorski studij na Arhitektonskom fakultetu Tehničkog sveučilišta u Grazu, aktivna je i u hrvatskom odboru ICOMOS-a te se uz projektiranje bavi i znanstvenim radom, ali i radom na očuvanju graditeljske baštine, gdje je značajan njen angažman i u međunarodnom znanstvenom odboru ICOMOS-a za kulturni turizam. Njena je dinamična i intenzivna aktivnost obilježena projektima i realizacijama koje se uz kreativne dosege opisuju i kompleksnošću upravljačkih aktivnosti, ne samo u svojoj tvrtki i projektnom uredu,  već i na koordinaciji projektnih timova koji sudjeluju u stvaranju i vođenju projekata na polju industrijske i  komercijalne arhitekture, kako u privatnom sektoru, tako i u velikim državnim sustavima (gdje je značajan broj godina radila kao projektant i manager u TZV Gredelj i Hrvatskim željeznicama), gdje projekti kojima se bavi obuhvaćaju male i minuciozno detaljirane prostore, ali i široke i funkcijom determinirane poteze komercijalne ili industrijske arhitekture, u kojima se trudi pokazati i inženjersku komponentu arhitektonskog rada, uz uvijek prisutnu umjetničku i maksimalno kreativnu notu svoga rada.

Zadnjih godina je posebice posvećena individualnoj stambenoj arhitekturi, ponajprije projektiranju obiteljskih kuća i interijerima. U svojim projektima ona ne pristaje na kompromis, već traži samo najbolja rješenja.

Obitelj joj je velika podrška u poslu, podržava ju u svim poduzetničkim pothvatima. Djeca Luka i Lana naučili su da su u dinamičnom životu prožimanje kreativnih trenutaka na stvaranju arhitekture i obiteljski život kontinuirano prožeti. Helena živi arhitekturu.
na vrh
Elena Wolsperger Dolezil
Elena Wolsperger Dolezil

Elena Wolsperger Dolezil karijeru je započela 2000. godine u Diners Clubu Adriatic, kao voditeljica razvoja novih proizvoda, a nastavlja je 2003. godine u Generalturistu, na poziciji direktorice marketinga. Dvije godine kasnije u Generalturistu preuzima i odgovornost za odnose s javnošću.

U Dukat mliječnu industriju prelazi 2007. godine kada preuzima odgovornost za upravljanje odnosima s javnošću Dukata u Hrvatskoj i na tržištima JI Europe kao direktorica korporativnih komunikacija.

Profesionalni izazov Wolsperger Dolezil pronalazi u upravljanju reputacijom, lobiranju te upravljanju krizom i kriznom komuniciranju.

Interni je trener na području upravljanja krizom i kriznom komuniciranju te gost predavač na Edwars Bernays visokoj školi za komunikacijski menadžment. Voditeljica je i Korporativne sekcije pri Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću.

Elena je majka blizanaca, Toma i Svena.
na vrh
Sandra Mihelčić
Sandra Mihelčić

Sandra Mihelčić glavna je urednica časopisa Poslovni savjetnik, vlasnica medijske grupe Business Media Group, autorica mnogobrojnih poslovnih članaka, organizatorica poslovnih skupova i gošća na brojnim predavanjima te za okruglim stolovima.

Cromina je menadžerica godine te je u Bruxsellesu ponijela titulu hrvatske ambasadorice ženskog poduzetništva, a ove godine dobila je međunarodno priznanje „Stvaratelji za stoljeća“.

Kroz svoj rad i medije, kao i osobnim angažmanom, potiče i promiče poduzetništvo te se zalaže za veći angažman žena u gospodarstvu i politici. Završila je poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu iz područja marketinga. U biznisu je 20 godina, od čega je 14 godina poduzetnica.

Majka je šestogodišnjaka
na vrh
Anita Bušić
Anita Bušić

Anita Bušić molekularna je biologinja, izvrsna govornica, predavačica, učiteljica, autorica, inovatorica i poduzetnica. Osnivačica je i direktorica 3 firme - BodyRecog Metrics (USA) i LIVE GOOD (UK i Hrvatska).

Tijekom godina održala je mnogo govora i predavanja u raznim prilikama. Kada su u pitanju govori i predavanja vezani uz poduzetništvo i njenu inovaciju BodyRecog, bila je govornica na 9 konferencija, panelist na 2 konferencije, održala je 15 pitcheva, te tri puta mentorirala startupe.

Autorica je 16 knjiga (8 udžbenika i 8 radnih bilježnica iz biologije za razne srednje škole), te preko 120 članaka raznih tematika. O njoj i njenoj aplikaciji BodyRecog pisalo se uvelike u hrvatskim i svjetskim medijima.

Kao inovatorica primila je do sada 17 različitih međunarodnih nagrada, od kojih je najznaćajnija globalna nagrada „TOP 50 Most Innovative in the World of Sports“, koja joj je omogućila predstavljanje BodyRecoga tijekom Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. Godine 2015. dodjeljeno joj je priznanje „Dr. Oton Kučera“ za poseban doprinos tehničkoj kulturi Grada Zagreba, u kategoriji Inovacije, a iste godine bila je neminirana za nagradu CESA (Central European Startup Award) u kategoriji Najutjecajnijih žena u Hrvatskoj 2015. godine.
na vrh
Martina Crljen
Martina Crljen

Obiteljski posao odredio je njen poslovni život, naime, otac i majka od njenog ranog djetinjstva privatni su poduzetnici. U obiteljskoj tvrtki počela je ozbiljnije raditi s 15 godina, nakon što je završila prvi razred Opće gimnazije u Zaboku.

Tijekom cijelog školovanja u Gimnaziji i na Pravnom fakultetu u Zagrebu intenzivno je uključena u sve aktivnosti tvrtki u obiteljskom vlasništvu koje su se bavile proizvodnjom, trgovinom i ugostiteljstvom, a danas je voditeljica, ujedno sa obitelji i vlasnica, najnovijeg vodenog parka u Hrvatskoj, vodenog parka Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama!

Aquae Vivae zapošljava 24 zaposlenika, s kojima Martina ima odličan odnos i uvijek u poslu nastoji stvarati i održavati obiteljsku atmosferu.

Supruga je i majka troje djece. Tajnu uspjeha u životu nalazi u zajedništvu obitelji u svakom trenutku, te sukladno tome i svoju djecu od djetinjstva uključuje rad.
na vrh
Mirela Holy
Mirela Holy

Dr. sc. Mirela Holy profesorica je na veleučilištu Vern, s vrlo uspješnom karijerom iza sebe. U dva mandata bila je saborska zastupnica, a u razdoblju od prosinca 2011. do lipnja 2012. godine ministrica zaštite okoliša i prirode. Prije toga radila je kao izvršna direktorica agencije za odnose s javnošću Maksima komunikacije. Radila je i kao stručna suradnica u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te šefica Kabineta ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja, a na samom početku svoje karijere kao voditeljica manifestacija u Narodnom sveučilištu Dubrava.

Titulu doktorice humanističkih znanosti stekla je doktoratom na temu ekološkog feminizma, polje kulturalni studiji, a magistrice humanističkih znanosti temom „Strukturalni mitski elementi u negativnim znanstveno-fantastičnim utopijama/distopijama.“ Odjevna je dizajnerica sa završenom Školom primijenjenih umjetnosti u Zagrebu te profesorica etnologije i komparativne književnosti.

Autorica je triju knjiga: Apokalipsa (1991), Mitski aspekti ekofeminizma (2007), Komunikacijske (strategije) magije (2012.), pri čemu je posljednju knjigu napisala u koautorstvu sa Sonjom Hodak.
na vrh
Alis Pećarić Marić
Alis Pećarić Marić

Prije šest godina ostala je bez posla i to nakon 22 godine karijere u velikim korporacijama. Prvo je uslijedio strah, očaj i osjećaj bezvrijednosti, a onda je shvatila: nijedna vrata se u životu ne zatvore bez razloga. Mnogi ljudi ih, doduše, ostave zatvorenima. Alis je dobila poriv da ih širom otvori i da se konačno prepustim onome za čim cijeli život žudi. 

Odlučila je raditi ono što  najviše voli i o čemu je sanjala cijelo vrijeme svoje karijere, a to su – knjige. Odlučila je konačno živjeti u skladu s onim kuda ju je vlastita duša vodila cijeli život. Od onda istinski uživa u životu, jer užitak je zapravo uzvraćanje energije. „Ono što dajete, život vam vraća“, kaže Alis.

Njen blog „Čitaj knjigu“ na društvenim je mrežama u malo više od dvije godine okupio 210.000 knjigoljubaca širom regije. Brojke koje rastu iz dana u dan sve govore. Ujedinila je cijelu regiju ljubavlju prema knjigama. Putem društvenih mreža  pokrenula je malu, ali ne više tako tihu revoluciju. Voli reći da je zarazila Hrvatsku i regiju ljubavlju prema čitanju i knjigama. Kako je to moguće. Lako!, Jedan od razloga je taj  što njene preporuke dolaze iz srca, bez obzira koliko to nekome patetično zvučalo. Ona ne docira, ne pravi se pametna, ne drži predavanja, ne kritizira s pozicije književnog kritičara jer to i nije, nego stvara dobar osjećaj kod čitatelja. Riječi joj dolaze iz srca - bez negativnosti, s mnogo ljubavi i iskrene zanesenosti knjigama. Tu autentičnost i iskrenost njeni čitatelji prepoznaju i brzo se na nju“navuku“. Na njenim stranicama zaljubljenicima u knjige nalaze zanimljive i pouzdane informacije, preporuke, poučne ulomke, atomsferu čitanja   i zabavne knjiško/životne citate, i sve to začinjeno lijepim fotografijama.
na vrh
Danijela Čavlović
Danijela Čavlović

Danijela Čavlović vlasnica je bed&breakfasta Studio Kairos,  predsjednica HGK Zajednice obiteljskog turizma za grad Zagreb, zamjenica predsjednika HGK nacionalne Zajednice obiteljskog turizma.Ova diplomirana novinarka provela je više od 15 godina u medijskoj industriji. Karijeru je gradila u novinarstvu, TV i internet produkciji, odnosima s javnošću te event menadžmentu, a nakon dugogodišnjeg rada u medijima, agenciji i korporaciji, odlučuje se za vlastiti biznis te u ljeto 2012. otvara prvi zagrebački bed&breakfast studio. Ovaj jedinstveni turistički kapacitet (www.studio-kairos.com) u kojem svaka soba ima svoju priču danas se može pohvaliti popunjenošću većom od 80 posto, a magazin National Geographic Traveller nedavno ga je svrstao na 1. mjesto liste najboljih zagrebačkih hotela do 100 funti. B&B Studio Kairos uspio je ubrzo nakon otvaranja ući u najpoznatije svjetske vodiče poput Lonely Planeta, Rough Guidea i Rick Steves vodiča, o njemu su pisali Times, Guardian i Independent, snimale su ga velike televizijske kuće poput Al Jazzere i Japanske televizije, a preplavio je i domaće medije.  

Zahvaljujući drugačijem promišljanju turizma, koji se temelji na kreativnosti i kvaliteti, privatni iznajmljivači smještaja izabrali su Danijelu za predsjednicu Zajednice obiteljskog turizma u Zagrebu i na nacionalnom nivou.
na vrh
Antonia Banović
Antonia Banović

Antonia Banović ima višegodišnje iskustvo rada u području kolaborativne ekonomije (collaborative economy), društvenog poduzetništva i održivog razvoja. Radila je kao savjetnica za međunarodne komunikacije za brojne hrvatske i međunarodne organizacije i kampanje. 

Trenutno podupire razvoj OuiShare mreže u Hrvatskoj, globalne zajednice i think-tanka za kolaborativnu ekonomiju, dio je core teama platforme za održivi i odgovoran razvoj hrvatskih otoka - Pokret otoka, suosnivačica  Sustainable Energy Youth Networka, te projektna koordinatorica u Clusteru za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA HR.

Magistrirala je komparativnu književnost, europsku kulturu i prevoditeljske studije (Sveučilište u Zagrebu; Université Lille 3, Francuska) te međunarodne odnose i europske studije (Central European University, Mađarska).

Pokret otoka je samoodrživa i solidarna mreža otočana i ljubitelja otoka koji kroz povezivanje pojedinaca, organizacija i ideja izgrađuje odgovorno i održivo otočno društvo. Donedavno izolirani pojedinci i organizacije usamljeni na svom otoku su se prepoznali u sličnoj viziji daljnjeg razvoja – međusobno povezani otoci, otočani koji surađuju i koji su svjesni vrijednosti sebe, svoje zajednice i otoka. Pokret otoka trenutno broji članove s preko deset hrvatskih otoka, diljem Hrvatske, ali i šire, a svoje  će daljlnje djelovanje nastaviti razvijati kroz društveno odgovorno poslovanje u vidu društvenog poduzeća koje će kao takvo biti primjer otočnim zajednicama i u financijski održivom razvoju društvenog djelovanja. 
na vrh
Patrizia Milani
Patrizia Milani

Patrizia Milani, svestrana je i uspješna istarska poduzetnica koja je mnogima inspiracija. Pored betonske industrije, proizvodnje urbane opreme i uređenja najljepših šetnica, trgova i parkova u Lijepoj našoj i šire, odvažila se svoju kreativnost isprobati i u modnoj industriji ostavljajući pravi trag u vremenu. Njen brand Concrete u modnoj industriji postaje izuzetno prepoznatljiv po konkretnom, iznimno čvrstom i odvažnom stilu sjajne, uspješne i sretne žene.

Patrizia naglašava da je danas vrijeme najdragocjenije, zato na svom poslovnom putu, odvojite dio dragocjenog vremena i poklonite ga, pored obitelji i zajednici, kako bi oplemenili društvo i okruženje koje nam je prijeko potrebno da bude pozitivno, kreativno te da nam nudi sigurnost u radu i življenju.
na vrh
Tajana Kesić Šapić
Tajana Kesić Šapić

Tajana Kesić Šapić magistrica je ekonomskih znanosti, a od 2013. i polaznica doktorskog studija Ekonomskog fakulteta sveučilišta u Rijeci. Direktorica je HGK, upravlja radom Sektora za industriju i IT, ranije je vodila Centar za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj, s ciljem sustavne podrške i pomoći mikro, malim i srednjim poduzetnicima od osnivanja do faze rasta, razvoja i izvoza.

Od pozicije deviznog kreditnog referenta u Bjelovarskoj banci (1994.) do pozicije direktorice u HGK, vodila je timove od 4-450 osoba, stječući upravljačke i organizacijske vještine koje se odnose na kordinaciju i upravljane timovima (od organizacije distribucije do projektnih timova), upravljanje projektima, proračunima javnih i privatnih poduzeća. Posjeduje teoretsko i praktično iskustvo raznih poslovnih sustava, upravljanja poduzetništvom i sposobnost praćenja globalnih i EU politika za poduzetništvo, iskustvo u kreiranju i provedbi Vladinih ekonomskih politika u području malog i srednjeg poduzetništva, kao i sposobnost sagledavanja ekonomskih koncepata povezujući poduzetništvo i vladine politike. Sudionica je mnogobrojnih nacionalnih i međunarodnih konferencija, panela i okruglih stolova na teme iz poduzetništva. Samo u 2015. godini sudjelovala je kao predavač i panelist na konferencijama o inovacijama, ženskom poduzetništvu, poduzetništvu mladih, mogućnostma financiranja poduzetnika i sl.

Između ostalog, Članica je odbora za poduzetništvo i inovacije u Eurochambersu te Upravnog odbora Centra za razvoj poduzetničkog učenja zemalja Jugoistočne Europe (SEECEL).
na vrh
Karolina Leaković
Karolina Leaković

Karolina Leaković međunarodna je tajnica SDP-a Hrvatske od 2008. godine, a od 2010. godine i potpredsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a . Od 26. veljače 2010. do 22. prosinca 2011. godine te ponovno od 11. srpnja 2014. godine do 28. prosinca 2015. godine zastupnica je u Hrvatskom saboru. Od lipnja 2015. godine potpredsjednica je organizacije žena Stranke europskih socijalista (PES Women). Završila produkciju na Akademiji dramske umjetnosti te novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Alumna je nekoliko programa političkog obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu (Akademija za politički razvoj, Regional Academy for Democracy, International Visitors Leadership Programme…), kao i Londonske škole za odnose s javnošću.

Interese ostvaruje u području ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, međunarodnih odnosa, kulture i umjetnosti, kulturne politike, rada i radništva te socijalne politike, kao i političke kulture i političkog obrazovanja. U tom smislu surađuje s brojnim organizacijama i pojedinkama/pojedincima u Hrvatskoj i šire. Sa Skupštinom Crne Gore i OESS-om surađivala je na izradi dokumenta „Smjernice za rodno odgovornu Skupštinu Crne Gore 2016. – 2017.“
Polazila je brojne neformalne obrazovne programe, od 2006. godine suorganizatorica je Političke akademije Novo društvo, od 2011. godine osmišljava i vodi program Politika ženama!, a od 2014. projekt političkog i ljudskopravaškog obrazovanja za mlade žene i muškarce Feminizam je za sve!

Članica je Centra za ženske studije, gdje o socijalnoj državi i predaje u okviru istoimenog obrazovnog programa od 2014. godine.
Karolina Leaković uredila je nekoliko knjiga, objavljivala o feminizmu i aktualnostima socijaldemokracije u zemlji i inozemstvu.
na vrh
PREDAVAČI
Petra Koštić
Petra Koštić

Nakon završene srednje škole za kozmetičare, Petra Koštić završila je studij sociologije i započela svoj poslovni put kao međunarodni edukator u kozmetici. Od tada je surađivala s renomiranim svjetskim kozmetičkim kućama, predavala u školi te pet godina vodila vlastitu tvrtku koja se bavila edukacijom i distribucijom u kozmetici.

Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim sajmovima kao izlagač i predavač te pisala kolumnu za stručni kozmetički časopis. Koordinirala je izradu novog kurikuluma i standarda zanimanja za kozmetičare u sklopu IPA Projekta IV.

Usporedno se educira na području sistemskih konstelacija, NLP-a i time usvajanje znanja čini zabavnim, lakšim i učinkovitijim.

Danas je Sales trener u Avonu, zadužena za razvoj i podršku Avon Ladies i korisnica u Hrvatskoj.
na vrh
Gordana Frgačić
Gordana Frgačić

Gordana Frgačić gradi karijeru u korporativnom svijetu međunarodne tvrtke kao menadžerica za ljudske resurse.

Autorica je dviju knjiga iz područja popularne psihologije "Zašto smo manje plaćene" i "Kako dobiti posao", a u rujnu ove godine izašao je i njen prvi roman "Sezonka". Supruga je i majka troje djece, aktivna u promicanju ravnopravnosti spolova i rušenju stereotipa i predrasuda o ženama.

Trenutno priprema zbirku poezije i piše drugi roman.
na vrh
AVON PWC Zagreb, 08.11.2017.