ZAGREB | 08.11.2017. | Kraš Auditorium
PANELISTI
Ana Zibar
Ana Zibar

Ana Zibar majka dvoje djece i kao svaka žena i majka ima malo slobodnog vremena za sebe i sitnice koje svaku ženu čine sretnom. Ali baš taj nedostatak vremena ju je natjerao da ga iskoristi maksimalno, a time i da dođe do ideja pomoću kojih će na najjednostavniji i najbrži način napraviti sve što je zamislila.

Tako je, između ostalog, odlučila svojim idejama pomoći ženama da na jednom mjestu pronađu praktične, zanimljive i potrebne informacije. Tako je nastao blog Ženski Svijet.

Uz članake na blogu, možete pronaći i razni video sadržaj na njenom YouTube kanalu Ženski Svijet u kojima možete vidjeti kako je izgledao njezin porod, trudnoća, kako napraviti frizuru, kako vježbati doma, kamo otputovati s djecom, zašto udomiti životinju i još mnoge druge teme kojima Ana želi potaknuti sve majke da žive sebe i naprave sve što žele.

Osim na blogu i YouTube kanalu, Anu još možete pratiti i na njenim društvenim mrežama Facebooku i Instagramu pod imenom Ženski Svijet, gdje svakodnevno objavljuje neke novitete iz svog života, ali i na raznim drugim portalima koji su prepoznali nju i njen rad.
na vrh
Anita Vukušić Crevar
Anita Vukušić Crevar

Anita Vukušić Crevar diplomirana je kineziologinja, autorica i osnivačica Sport Educe te stručna suradnica za pitanja rekreacije, sporta i vježbanja mnogih časopisa i portala. Izdala je tri priručnika i DVD-a za vježbanje u trudnoći i za roditelje i djecu te pokrenula edukativno-sportski kanal na you tube-u Sport Educa TV.

Anita ima vise od 15 godina iskustva u radu s djecom, majka je Luke (10) i Gite (8), a osnovna filozofija njezinog posla je da svoje programe usmjerava ne samo na stručne elemente vježbanja, nego i na unapređivanje pristupa u odgoju i vježbanju s djecom. Zbog toga je i čest predavač na mnogim međunarodnim simpozijima.

Prije četiri godine lansirala je prvi Gym&Fun program za roditelje i djecu, a prikazivao se na Hrvatskoj televiziji u emisiji DM Baby Bonus.

Nakon tog prvijenca nastaje drugi DVD i priručnik, Gym&Fun Baby, namijenjen mamama koje su rodile te sadrži postnatalne vježbe koje mogu raditi u društvu svoje bebice.

Također, u suradnji sa stručnim suradnicima iz područja pedijatrije, nutricionizma, kineziologije i drugih izdali su i vrlo konkretan savjetnik za roditelje kako bi pratili djetetov razvoj do treće godine, ali i dobili mnoge odgovore na pitanja, koja osobito imaju mladi roditelji.

Nedavno je predstavljen i treći Gym&Fun Prenatal priručnik namijenjen svim budućim mamama i tako je završena trilogija Gym&Fun DVD-ova.

Ova svestrana poduzetnica organizira i radionice edukativnog karaktera koje su namijenjene trudnicama, roditeljima i njihovoj djeci, a uskoro stiže i Sport Educa TV na YouTube kanalu koji će imati sadržaj za publiku koja želi biti aktivna, a nema vremena za odlazak u sportske dvorane. No, ni tu ne staju s novim projektima. Razvili su još dva koncepta – Mini Chef, kuhanje zdravih obroka i uključivanje djece u kuhanje i pripremu namirnica te edukacija o hrani, i Dijete u pokretu, javnozdravstveni projekt koji prevenira sve dominantniju pojavu pretilosti medu djecom.

Također, ponosni su i na četiri centra u Zagrebu specijalizirana za dječje sportske programe, pokretanje koncepta za djecu poput Kids Snow Trophy – skijaška utrka na Sljemenu za djecu od 3-6 godina, kao i suradnju sa 70 vrtića, ali i mnogobrojne evente za djecu i humanitarne akcije, pa i stručnu suradnju s velikim brojem medija u kojima imaju redovite kolumne na temu vježbanja i djece.
na vrh
Dr. Anthony Deutscher
Dr. Anthony Deutscher

Dr. Anthony Deutscher, osobni je zagovornik zdravlja i fitnesa, kiropraktičar strukturalne korekcije, govornik i pedagog.

Osobni zdravstveni izazovi doveli su ga do kiropraktike i to nakon što je studirao fiziologiju, neurološku psihologiju i treniranje sportaša. Na koncu je završio studij kiropraktike.

Nakon što je stekao diplomu doktora kiropraktike, dr. Deutscher je otkrio najnapredniji oblik znanstvene kiropraktike koji danas postoji, a posljedice prolaska kroz strukturalno promijenjenu kralježnicu izdašno su dokumentirane kroz medicinsku literaturu.

Usvajanje tog oblika kiropraktike pomoglo je dr. Deutscheru obnoviti kralježnicu, zdravlje i vitalnost tisućama ljudi.

Jedan od ciljeva dr. Deutschera pomaganje je ljudima da shvate kako je kralježnica istinsko središte snage i zdravlja tijela. Ta svrha u njemu potiče stalno istraživanje i proučavanje kako bi pružio najbolje rezultate klijentima sa svih strana svijeta.

U okviru 3. Avon ProWoman konferencije dr. Deutscher će govoriti o vitalnim vezama između fitnesa i zdravlja te življenja što je moguće zdravijeg i snažnijeg života.
na vrh
Anja Mihaljević
Anja Mihaljević

Anja Mihaljević 25-godišnja je magistrica novinarstva i odnosa s javnošću. Osim što radi u svojoj struci, bavi se i humanitarnim radom te je predsjednica Udruge za promicanje inkluzije osoba s invaliditetom „Mogu sve“.

Ona je i sama osoba s invaliditetom, a prije četiri godine nakon amputacije noge, još više se okrenula radu na sebi i zdravlju. Danas aktivno promiče tjelovježbu i zdravi način života, kao što je i sa svojom životnom pričom izašla u javnost te i na taj način pomaže mnogim ljudima koji imaju invaliditet da prihvate sebe, ostvare svoj cilj i ostanu pozitivna duha.

Iako joj je velika ljubav pisanje pri kojem svojim tekstovima nastoji educirati ljude o brojnim temama, također voli provocirati i zadirati u tabu teme.

U posljednje vrijeme više je okrenuta poslu u odnosima s javnošću i community managmentu.

Svoje slobodno vrijeme Anja najradije provodi u društvu svojih najdražih i prijatelja, na koncertima, i naravno, raznim partyjima, kao i svaka mlada djevojka. Anjina velika strast su putovanja koja prije operacije nije mogla ostvariti zbog zdravstvenog stanja, no u posljednje tri godine posjetila je velike europske prijestolnice, što je po njoj, samo početak njezinih avantura.
na vrh
Bruno Šimleša
Bruno Šimleša

Bruno Šimleša, poznati je hrvatski pisac, kolumnist, predavač, televizijski voditelj i diplomirani sociolog. Napisao je sedam knjiga iz područja duhovnosti i samopomoći, te jednu zbirku poezije. Njegove hit knjige, poput “Škole života” i “Ljubavologije”, tiskane su u više izdanja i spadaju među najprodavanije knjige na hrvatskom tržištu. Šimleša je javnosti poznat i kao voditelj talk-show emisije “Svaki dan, dobar dan”, koja se na HTV-u emitirala od 2013. godine.

Ovaj rođeni Bjeovarčanin većinu svog života proveo je u Zagrebu, gdje živi od svoje treće godine. Kao jednogodišnjak je obolio od trombocitopenije, zbog čega je većinu svog vremena proveo na onkološkim odjelima bolnica

Godine 2001. u vlastitoj je nakladi objavio svoju prvu knjigu Sudbina duše. Iako je tada imao samo 22 godine, knjiga je bila dobro primljena i to je otvorilo vrata njegovoj spisateljskoj karijeri. U svojoj drugoj knjizi, Hvala ti, ljubavi, u formi pitanja i odgovora govori o tipičnim problemima s kojima se svakoga dana susreću obični ljudi. U sljedećoj knjizi, Savršenstvo kreacije, Šimleša piše o potencijalu svake osobe za stvaranje vlastite sreće i dobrog života. Iste, 2007. godine, izlazi i njegova prva, a zasad i jedina zbirka poezije Osluškujući podne. Šimlešin književni uspjeh nastavio se s knjigom Ljubavologija, koja je uz Školu života jedna od najprodavanijih i najčitanijih knjiga u Hrvatskoj. “Ljubavologija” je u 2016. godini doživjela i svoje dopunjeno izdanje. 2012. je objavljena zbirka njegovoh kolumni U rukavicama mi je ionako prevruće>Umjetnost života izašla je 2015. godine. Knjiga je pisana u obliku pisma kćeri u kojem joj daje životne savjete, a Šimleša se i u ovoj knjizi bavi temama za postizanje sretnog i ispunjenog života.

Bruno Šimleša održao je velik broj javnih predavanja, a sav novac prikupljen na taj način donira u humanitarne svrhe. Za svoj dobrotvorni rad dobio je 2016. nagradu VAM (Vesna Andrijević Matovac) koju mu je uručila udruga Sve za nju. Nagrađen je zbog svog javnog djelovanja i informiranja javnosti o važnosti borbe protiv raka dojke. Prvi je muškarac kojem je uručena ta nagrada. Iste godine proglašen je i ProWoman osobom godine.

Oženjen je i otac djevojčice Anabele.
na vrh
Duško Ilijević
Duško Ilijević

Duško Ilijević waldorfski je odgajatelj i pedagog, docent Instituta za Waldorfsku pedagogiju, gdje studentima predškolskog smijera predaje izradu pentatonske lire (glazbala) tradicijskim alatima.

Kreator je drvenih igračaka, glazbenik, putnik i, kako sam kaže uz osmijeh, „za promjenu, i idejni začetnik, vlasnik i glavni dizajner brenda SentiMental, u okviru kojeg kreira unikatna vozila koja s ponosom nose ime SentiMental Bikes. Uglavnom su to bicikli i motorizirani bicikli.

Duško potpisuje i dizajn restauracije vozila, nije mu strano okušati se ni u dizajnu interijera, ili limitiranim linijama odijevnih dodataka. Njegovu klijentelu uglavnom čine gospoda i nekoliko uvaženih dama, vrlo različitih dobnih i demografskih skupina.

Na svijet najčešće gleda pozitivno, a na probleme kao brojne moguće inovacije te nove prilike za kreativnost.

U radu s djecom često kaže da su "ne znam" i "ne mogu" izgovori, a ne odgovori, te se vodi stavom koji mu je dodatno usadila njegova waldorfska edukacija - sve što srce poželi, a glava zamisli, ruke mogu izraditi!
na vrh
Jasminka Herceg
Jasminka Herceg

Jasminka Herceg vlasnica je i direktorica Bliss instituta, a od 2016. godine i i prva Carita brand ambasadorica u Hrvatskoj. Iako su njeni roditelji za nju imali drugačije planove, ona sama znala je što želi i nije bila spremna od toga odustati. Svoj san doslovno živi i danas!

Nakon završenog kozmetičkog smjera u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga 2002., Jasminka Herceg uz rad nastavlja školovanje i usavršavanje u struci u Torinu gdje se specijalizirala za aparativne kozmetičke tretmane. Po povratku iz Italije, educira se za preparativnu dermatološku kozmetiku eminentnog američkog dermatologa, dr. Howard Murada, kao i za aromaterapijske tretmane poznate francuske kozmetičke kuće Decléor. Zahvaljujući ovim kozmetičkim i dermatološkim kozmetikama i bogatom iskustvu, uspješno tretira sve neravnoteže i problematike kože. Osim njege i obnove kože, educirana je i licencirana alessandro nail dizajnerica od 2003. i vizažistica od 2004. godine. Bliss studio za njegu lica i tijela osniva 2008. godine te predstavlja novi koncept kozmetičkog pristupa radu i klijentima. Prateći trendove i potrebe mnogobrojnih klijenata, 2010. među prvima uvodi ekstenzije trepavica, a od 2012. okreće se i mikropigmentaciji i mezoterapiji kao poželjnom rješenju u borbi protiv starenja kože. Do danas, u svome bogatom iskustvu, broji više od 30 tisuća obavljenih tretmana lica.

Kruna dosadašnjeg rada Jasminke Herceg svakako se bilježi u 2016. godini kada na prijedlog eksluzivnog brenda Carita postaje njihova prva ambasadorica kod nas. Time Bliss ujedno postaje prvi i jedini Decléor i Carita institut u Hrvatskoj, uvodeći u postojeću ponudu eksluzivne novitete u njezi lica i tijela na našem tržištu.

„Budući da je kozmetička industrija vrlo dinamična i kontinuirano stvara novitete, tako i Bliss od svojih početaka prati svjetske trendove. Iznimno sam ponosna što je Bliss jedini u regiji uspio zadovoljiti visoke standarde za osnivanje instituta koji sada obuhvaća sve najučinkovitije i najbolje tretmane dostupne na tržištu. Postati ambasador ovih vrhunskih brendova i jedini Carita i Decléor institut u regiji je potvrda nivoa na kojem radimo zadnje dvije godine čime još jednom dokazujemo svoju vodeću poziciju na hrvatskom tržištu kozmetičkih proizvoda i usluga“, izjavila je Jasminka Herceg, vlasnica Bliss-a i prva Carita brand ambasadorica u Hrvatskoj.
na vrh
Katarina Džale
Katarina Džale

Katarina Džale modna je dizajnerica, inovatorica i poduzetnica, djevojčica koja je odlučila kad odraste bajke pretvarati u stvarnost i učiniti da sve te priče imaju „hepi end“. Zato danas dizajnira čarobne haljine za svoje klijentice. Moderno rečeno, spojila je duhovnost i modu u brend Katarina Dzale Soul Fashion, čije kolekcije možete pratiti na revijama Cro A Portera.

Dizajnirala je za modne kuće Siscia i Croata, razvila brendove Emmie, Kate Almighty, Friends Design, a sa prijateljicom i poslovnom partnericom Rašeljkom Maras lansirala je Unique Travel Set, sada već svjetski poznat brend odjeće za putovnja.
Radovi su joj objavljivani kako u domaćim, regionalnim medijima, tako i u svjetskim prestižnim časopisima i knjigama. Propagira „slow fashion“.

Uz modu je zanima i psihologija, osobni razvoj, pohađa razne seminare na tu temu i aktivno radi na svom vlastitom razvoju.

Sa svojim klijenticama razvija jedan poseban odnos. Tako je nastao loyalty program Wall of Femmes, kojim je Katarina klijenticama pri prvoj kupnji poklonila profesionalno modno fotografiranje. Željela je pokloniti iskustvo koje će klijentica pamtiti do kraja života.
Uspjehom smatra svaki osmijeh svojih klijenata kad sebe vide u ogledalu u njenoj haljini.

Kaže: „Osmijeh je pravi kritičar“
na vrh
Krešimir Macan
Krešimir Macan

Krešimir Macan predsjednik je i generalni direktor PR agencije Manjgura (curica u dubrovačkom dijalektu), jedne od prvih hrvatskih agencija za odnose s javnošću. Ovaj ugledni hrvatski PR stručnjak, specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije, u svaku kampanju donosi iskustvo stečeno u preko dvadeset godina bavljenja komunikacijskim menadžmentom. Vodio je komunikaciju prema svim javnostima za brojne domaće i strane investicije, uspješno radio u nizu izbornih kampanja u Hrvatskoj i regiji, ali i gradio reputaciju brojnih domaćih brendova.

Odnosima s javnošću se bavi od 1991. Godine, kada je tijekom Domovinskog rata bio tajnik Ministarstva informiranja RH, a kasnije načelnik Odjela za informiranje MVP-a (1995).

Krajem 1998. najutjecajniji medij u Hrvatskoj, Hrvatska radio televizija, angažirala ga je kao prvog direktora korporativnih komunikacija i glasnogovornika. Sredinom 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije, sa zadatkom unapređivanja vladinih komunikacija. Od 2004. do 2008. na mjestu je izvršnog direktora hrvatske agencije za odnose s javnošću Madison Consulting, koja je u tom periodu zabilježila značajan razvoj poslovanja.

Član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), Chartered Institute of Public Relations (CIPR) i Europskog i međunarodnog udruženja političkih komunikatora (EAPC i IAPC).
na vrh
Lucija Josipović
Lucija Josipović

Lucija Josipović voditeljica je odnosa s javnošću i oglašavanja u Avon d.o.o. Završila je Grafički fakultet i karijeru započela u području grafičkog dizajna. Nakon više godina rada u različitim grafičkim studijima, u studenom 2000. godine dolazi u Avon, gdje je pokrenula i vodila Avonov grafički studio unutar odjela Marketinga.
U Avonu, velikoj globalnoj korporaciji, vrlo brzo napreduje, uči i razvija se, pružajući lokalnu podršku prodajnom timu kroz odjeljenja Podrške prodaji i Marketinga. U rujnu 2002. godine postaje Koordinator u Marketingu i zamjena voditelja odjela, a 2007. preuzima odgovornost koordinacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Iskazuje se u marketinškom planiranju i organiziciji unutar kompleksne matrix strukture Avona, od analiza tržišta, praćenja konkurencije i određivanja cijena do estimiranja prodaje i planiranja budućih marketinški efikasnih lokalnih projekata. U lipnju 2008. nominirana je za prestižnu poslovnu nagradu Avona u Europi, CEE President’s Award za uspješnu organizaciju i vodstvo dotad najvećeg Avonovog Sales Eventa “Color your summer” simultano organiziranog u sve tri ranije navedene države.

Zadnjih godina posvetila se Odnosima s javnošću, predstavljajući Avon u eksternim komunikacijama, gradeći profil Avona kao društveno odgovorne tvrtke/poslodavca s uspostavljenim dobrim dugoročnim odnosima s ključnim predstavnicima medija, javnog mnijenja, lokalnih institucija nadležnih za Avon poslovanje. Vodi i oglašavanje Avona, u odličnoj suradnji kako s najvećim medijskim kućama, tako i s manjim, ali relevantnim, medijskim kanalima.

Edukacija publike i medija o društveno odgovornom poslovanju Avona važan je dio njezinog rada: borba protiv raka dojke i nasilja u obitelji u srcu je ove kompanije za žene. Avon je u Hrvatskoj sakupio i donirao skoro 3 milijuna kuna od početka organizirane podrške i Lucija je ponosna što je dio ove humanitarne obitelji.
na vrh
Ljiljana Pranjić
Ljiljana Pranjić

Ljiljana Pranjić za sebe kaže da je rođena pod sretnom zvijezdom, iako je od 2000.-e čak četiri puta imala rak. U 17 godinja prošla je 27 ciklusa kemoterapije, 25 zračenja, bezbroj pretraga i desetak operacija. Iako će do kraja života biti na terapijama, trotjedni intervali primanja terapija u kojima se odvija njen život samo su vanjska, vremenska odrednica. Ono što je važno jest ono čime upotpunjuje svoje vrijeme između, kaže ova nevjerojatna žena, te dodaje:

„U starome Japanu, kada bi se razbila keramička zdjela slijepili bi je zlatom. Na taj je način ta zdjela postajala još dragocjenija i ljepša. Metoda se zove kintsugi. Na mome tijelu je metar ožiljaka, za svaki ožiljak na tijelu, šest puta ih je više na duši, ali ja sam svoje ožiljke ispunila zlatom. Ja sam kintsugi zdjela.

Svaka bolest bila je stepenica kojom se je uspinjala bliže sebi samoj. Moj put nije bio pravocrtan: griješila sam, radila sam stotine grešaka na sve moguće načine, ali sad su mi i te greške drage, jer sam na njima učila.

Vjerujem da su svi naši životi potraga za životnim smislom. Ja sam kroz bolest imala sreće da dodjem do točke gdje živim svoju pravu bit. Čini mi se da otkako sjajim svojim vlastitim svjetlom, da to primjećuje i okolina. Pristupaju mi nepoznate žene i vele da ih inspiriram. Na mome jeziku to znači uspjeh. Nisam ostvarila značajnu poslovnu ili akademsku karijeru, ali zbog svake žene koja mi veli da je inspiriram, srce mi je puno i osjećam se uspješnom.

Svoje priče pričam otvoreno i maksimalno iskreno. Dijeljenje iskustava djeluje terapeutski na mene, a osnažujuće na one koje mi slušaju. Duboko vjerujem da ne moramo imati slično traumatsko iskustvo da bi nam neka priča dala snage za vlastite nedoumice i borbe.

Ambicija mi je razbiti predrasude o bolesnima, pokazati da smo dio istoga svijeta. Želim izbaciti patetiku iz pojma rak dojke. I želim pokazati da svaki život može biti lijep bez obzira na kojoj je pozadini naslikan.“
na vrh
Martina Crljen
Martina Crljen

Poslovni život Martine Crljen odredio je njen obiteljski posao. Naime, otac i majka od njenog ranog djetinjstva privatni su poduzetnici. U obiteljskoj tvrtci počela je ozbiljnije raditi s 15 godina, nakon što je završila prvi razred Opće gimnazije u Zaboku.

Tijekom cijelog školovanja u Gimnaziji i na Pravnom fakultetu u Zagrebu intenzivno je uključena u sve aktivnosti tvrtki u obiteljskom vlasništvu koje su se bavile proizvodnjom, trgovinom i ugostiteljstvom, a danas je voditeljica, ujedno sa obitelji i vlasnica, prestižnog i višestruko nagrađivanog vodenog parka u Hrvatskoj, vodenog parka Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama!

Aquae Vivae zapošljava 24 zaposlenika, s kojima Martina ima odličan odnos i uvijek u poslu nastoji stvarati i održavati obiteljsku atmosferu.

Supruga je i majka troje djece. Tajnu uspjeha u životu nalazi u zajedništvu obitelji u svakom trenutku, te sukladno tome i svoju djecu od djetinjstva uključuje rad.
na vrh
Mašenjka Katić
Mašenjka Katić

Mašenjka Katić magistra je nutricionizma s dugogodišnjim radnim iskustvom u istraživanju hrane i razvoju proizvoda, te u zdravstvenim institucijama. Nekoliko godina je živjela u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se u mladosti školovala a nedavno je bila gost istraživač u National Institutes of Health (NIH), u Nacionalnom Institutu za rak. Objavila je više stručnih i znanstvenih radova o utjecaju hrane i hranjivih tvari na zdravlje. Predavač je na domaćim i inozemnim skupovima iz područja prehrane i zdravlja, te razvoja proizvoda u prehrambenoj industriji. Osobito značajnim smatra cjeloživotno obrazovanje (studentica je doktorskog studija iz nutricionizma) i otvorenost prema novim izazovima (što potvrđuje i nedavnim pokretanjem vlastitog savjetodavnog posla NutriProject). Inspiraciju u svakodnevnom životu pronalazi u svoja dva sina i suprugu, a jedna od njenih najvažnijih misija je prenošenje znanja iz znanosti o prehrani na razumljiv i u praksi primjenjiv način, u cilju poboljšanja kvalitete života pojedinaca i obitelji.
na vrh
Mirna Arapović
Mirna Arapović

Mirna Arapović odnedavno je privatna poduzetnica, a u privatno poduzetništvo uplovila je nakon višegodišnjeg rada u velikoj korporaciji, gdje je stekla značajno iskustvo u poslovima iz područja marketinga s naglaskom na brand i korporativni PR, promociju, organizaciju evenata i sponzorstava te društvene mreže.

Iskusna je u vođenju velikih prodajnih timova, kao i u poslovima unutar područja ljudskih resursa s naglaskom na vođenje segmenta edukacije i različitih razvojnih projekata te poslove organizacije kompanije.

Bez obzira na količinu znanja i iskustvo stečeno radom, i dalje se profesionalno razvija.

Mirna je majka 13-godišnjeg Luke te vlasnica bijelog mačka Alberta. Aktivno se bavi fotografijom, koja je njena velika strast.

Napravi ono što nikad nisi! životni je moto Mirne Arapović.
na vrh
Petra Koštić
Petra Koštić

Nakon završene srednje škole za kozmetičare, Petra Koštić završila je studij sociologije i započela svoj poslovni put kao međunarodni edukator u kozmetici. Od tada je surađivala s renomiranim svjetskim kozmetičkim kućama, predavala u školi te pet godina vodila vlastitu tvrtku koja se bavila edukacijom i distribucijom u kozmetici.

Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim sajmovima kao izlagač i predavač te pisala kolumnu za stručni kozmetički časopis. Koordinirala je izradu novog kurikuluma i standarda zanimanja za kozmetičare u sklopu IPA Projekta IV.

Danas je Sales trener u Avonu, zadužena za razvoj i podršku Avon Ladies i korisnica u Hrvatskoj.

Usporedno se educira na području sistemskih konstelacija, NLP-a i time usvajanje znanja čini zabavnim, lakšim i učinkovitijim.
na vrh
Rašeljka Maras
Rašeljka Maras

Rašeljka Maras u biznis je krenula s nepune 24, s 32 godine iza sebe je imala poduzetničku karijeru na kojoj bi joj pozavidjeli mnogi. 2010. je nominirana za Ženu godine, a 2006. Zavod za poslovna istraživanja proglasio ju je jednom od 10% najuspješnijih hrvatskih poduzetnika.

Od 2011. godine traži se, istražuje, uči, dijeli svoje spoznaje i znanje s drugima, motivirajući ih da i sami krenu putem potrage za sobom. Tako je pokrenula i Tvornicu znanja, svoju drugu kompaniju, namijenjenu poslovnom savjetovanju. Predsjednica je Udruge hrvatskih otkupljivača i prerađivača mlijeka CroMilk, gdje se zajedno s domaćom mljekarskom industrijom bori za opstanak domaće proizvodnje hrane i mljekarstva.

Kao certificirana terapeutkinja All Level Healing, Theta Healing i BARS tehnika pomaže ljudima da promijene život, postanu ono što žele biti ili, ako to još ne znaju, otkriju što je to što žele, te postanu sretni.

No, tu priči nije kraj! Rašeljka izrađuje predivan nakit od kristala. I ako ste pomislili da se poduzetništva odrekla, griješite! Upravo je Rašeljka dio dvojca koji je osmislio i na tržište izbacio Unique Travel Set, revolucionarni set odjeće za putovanja.

Happiness is all that matters in life njen je životni moto!
na vrh
Rosie Kugli
Rosie Kugli

Rosie Kugli, po struci diplomirana pravnica, spisateljica je za djecu i odrasle, kolumnistica i samohrana majka.
Iako je najoriginalniji ciklus knjiga koji je napisala onaj o životu istaknutih hrvatskih sportaša: Tako mala, a tako velika (Iva Majoli), Snježna kraljevna (Janica Kostelić), Zov dubine (Kristijan- Kike Curavić) i Priča o pobjedi (Gordan Kožulj), čitalačkoj publici Rosie postaje prepoznatljiva po svojim urbanim romanima Tajna prijateljice noći, Glumica njegova života, Ljubavnica, Indijansko ljeto, u kojima strastveno i zorno opisuje ljudske vrline i mane, vodeći svoje junake kroz životne nedaće do prave ljubavi. U dinamičnim i uvjerljivim dijalozima upoznaje čitatelje sa živopisnim likovima s kojima se lako identificira, a kao pravnica, često u sudskim dosjeima traži okosnicu svojih romana. Ljubav, erotika, strast, osveta – sve su to osjećaji koji se u romanima Rosie Kugli izmjenjuju u brzom tempu, omogućujući čitatelju da s lakoćom prati priču koja ostaje neizvjesna sve do kraja. Važan adut njezinih romana su i poznati zagrebački urbani prostori, ulice i trgovi te autentičan rječnik.

Osim ljubavnih, Rosie piše i “antiljubavne“ romane, pa je tako njena Moderna bajka postala sinonim romana neočekivanog i drugačijeg „happy enda“.

U suradnji sa akademskom slikaricom Anom Barbić-Katičić, nastala je slikovnica Tajna krapinske špilje, koja je zanimljiv i edukativan vodič kroz Muzej krapinskih neandertalaca.

Za roman Nisam ti rekla, koji je proglašen hrvtaskom inačicom romana „Mi djeca s kolodvora ZOO“, 2015. je dobila nagradu Grigor Vitez za najbolji književni tekst za mladež. Roman je predstavljen na brojnim književnim susretima u osnovnim i srednjim školama, a na temu ovisnosti organizirane su mnoge javne zdravstvene tribine, rasprave, stručni skupovi kao i kongres s temom MLADI I OVISNOST, NOVE I STARE OVISNOSTI. Osim tih gostovanja, roman Nisam ti rekla ušao je i u Akcijski plan grada Zagreba kao komunikacijski alat za prevenciju i suzbijanje zlouporabe droga te drugih oblika ovisnosti.

Na portalu Sretna mama>Pobjednice koja se bavi temom zlostavljanja žena.
na vrh
Suzana Jelovečki
Suzana Jelovečki

Suzana Jelovečki holistička je terapeutkinja čiji je moto djelovanja: kako može biti bolje?

Završila je četverogodišnji studij akupunkture, ovlašteni je akupunkturist u drzavi New York i diplomat akupunkture na saveznom nivou u SAD-u. Pod dugogodišnjim mentorstvom svjetski cijenjenog dr. Jeffrey Yuena, koji je bio programski dekan fakulteta kojeg je pohađala, godinu se dana usavršavala i u uporabi esencijalnih ulja u kontekstu kineske medicine, a nakon toga je dvije godine pohađala seminare iz područja fitoterapije, te niz kraćih seminara iz daoističkih aspekta kineske medicine.

U posljednijh desetak godina djelovala je kao mikropoduzetnik u SAD-u, surađivala s medicinskim klinikama, wellness centrima i raznim drugim ustanovama za poboljšanje kvalitete života kao terapeut, predavač i edukator. U ljetu 2016.godine doselila je u rodni Zagreb i otvorila terapeutski centar U vezi s prirodom-Akupunktura Zagreb.

Od prvog susreta s kineskom medicinom i učenjima Dr.Jeffrey Yuena, Suzana je pronašla vlastiti terapeutski put u predanom proučavanju i primjeni komplementarnih energetskih kanala, koji njeguju fizički, emocionalni i duhovni aspekt svakog pojedinca. Najviše ju veseli pomoći klijentu u osvještavanju vlastitih snaga i mogućnosti u bilo kojoj životnoj (ne)prilici akupunkturom,akupresurom, akuaromaterapijom, masažom, te savjetima iz raznih područja kineske medicine.

Suzana je posebice inspirirana vezom s prirodom koja se “čita” u svakom djeliću i aspektu teorija kineske medicine. Posljednjih sedam godina života u SAD-u živjela je s obitelji na samoodrživom imanju i bila u stalnom doticaju sa svim prirodnim mijenama, što je pripomoglo u kultivaciji terapeutske prakse i vlastitom duhovnom rastu.

Svoje vlastito “žensko” iskustvo senzualne i isjeliteljske veze s prirodom rado dijeli s drugim ženama, posebice u urbanom okruženju, gdje je naizgled veza teže ostvariva. U dinamičnom, kratkom izlaganju pod nazivom Povratak Zemlji podsjetit će nas na to koliko smo kao žene bliske s prirodom, te koje nam alate priroda nudi da kultiviramo iskonsku i cjelovitu ženu u sebi!
na vrh
Tanja Džido
Tanja Džido

Tanja Džido više od deset godina djeluje u različitim segmentima komunikacija: od radijske voditeljice do novinarke u dnevnom tisku, voditeljice komunikacija u edukacijskim ustanovama i PR agencijama do voditeljice klijenata i kreativnih kampanja u digitalnim agencijama. Posljednje tri godine radila je na digitalnim kampanjama vodećih svjetskih, ali i lokalnih brendova.

Prije tri godine završila je diplomski studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, uz dodatna usmjerenja Odnosi s javnošću i Politička komunikacija kao jedna od najboljih studentica na svojoj godini. Uz mnogobrojne konferencije i radionice, završila je i dodatne edukacije iz područja marketinga, event i brand managementa te iz područja društvenih mreža i digitalnog marketinga. 2017. godine pobijedila je na natjecanju Young Talent Case Study te osvojila e-Leadership MBA stipendiju Visokog učilišta Algebra. U lipnju je pokrenula i vlastiti edukacijski program Digital Wings s ciljem približavanja mogućnosti digitalnih kanala mladim poduzetnicima. Do sada su održana dva izdanja edukacije (lipanj i rujan).

Projekt Shhhefica pokrenula je nakon što se u svojoj karijeri suočila s brojnim izazovima te je odlučila svojim iskustvom i mrežom poznanika pomoći mladim ženama i djevojkama da, uz savjete i stručno vodstvo, što lakše i uspješnije prođu slične izazove. U okviru projekta okuplja stručnjake iz različitih područja relevantnih za uspješan razvoj u karijeri, kako bi na jednom mjestu pružila savjete, motivaciju i inspiraciju te omogućila platformu za umrežavanje
na vrh
Prof.dr. Velimir Srića
Prof.dr. Velimir Srića

Prof.dr. Velimir Srića redoviti je profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i gostujući profesor na UCLA (University of California at Los Angeles).

Bio je direktor Zavoda za informatičku djelatnost, član Hrvatske vlade i predsjednik Skupštine grada Zagreba.

Objavio je sedamdesetak znanstvenih i stručnih knjiga i preko petsto članaka.

Konzultant je iz menedžmenta i informatike u niz hrvatskih i međunarodnih tvrtki. Vodeći je konzultant u regiji iz leadershipa i upravljanja inovacijama, posebno u informatici. Programski je direktor tvrtke za razvoj menedžmenta, ekspert Svjetske banke i član Europske akademije znanosti i umjetnosti.
na vrh
LOKACIJA
Mapa
AVON PWC Zagreb, 08.11.2017.